saksanpaimenkoiranarttu

BH Reikon Für Sie "Harmi"

FI39271/11
Harmi koiranetissä
Syntynyt: 19.1.2011

Isä: Bacchus Von Der Donnerbrükce
Emä: Reikon Ab Elf

Kasvattaja: Ilmari Virtanen
kennel Reikon, Pori

Terveys:
Kyynärnivelet: 0/0
Lonkat: B/B


 

Harmi on haave lapsuudestani asti, jo muksuna ihailin sakemannin upeaa ulkomuotoa ja ääretöntä viisautta ja uskollisuutta. Pitkään ajatus omasta sakupaimenesta oli haudattuna rodun yleisen terveystilanteen vuoksi, kunnes löysin vuosia sitten sopivan kasvattajan, jonka koirilla oli valtaosaltaan tervettä luustoa. Ajatus lähti kytemään uudelleen, ja pari vuotta sitten sainkin lopulta sanottua Ilulle, "Olisko sulla mulle pentua?"

Seuraavana talvena syntyikin sitten Reikkoon kaksi pentuetta, F ja G. Mulle löytyi harmaa narttu F-pennuista, enkä ole hetkeäkään katunut valintaani. Harmi on suht kookas, hyvähermoinen ja ulkomodoltaan ja rakenteeltaan omaan silmääni kaunis koira jota ulkomuototuomarit tuskin arvostavat, koira kun on puhdas käyttölinjainen. Harmi oppii nopeasti uusia asioita, ja ainakaan vielä likasta ei ole irronnut sakemanneille tyypillistä turhaa vinkunaa. Lappalaisiin tottuneena olikin yllätys että Harmi oli jo pennusta leimautunut erittäin voimakkaasti minuun. Aluksi ulkoilutkin pikkupennun kanssa sujuivatkin niin että pikkulikka piti molemmilla etutassuilla jalasta kiinni ja roikkui mukana. Luokse tultiin vauhdilla ja kertakutsusta, tuntui aika uskomattomalta, tarviiko näille erikseen opettaa jotain? Tämä likkahan tuntuu jo osaavan kaiken. Myöhemmin on osoittautunut että tarvii toki opettaa, harmi tuntuu pitävän välillä tuota toista puoliskoa ihan pilkkanaan, varsinkin kun kuumenee jostain tietyistä asioista.

Haaveena oli alunperin jälkikoira, mutta jotenkin huomasin jossain vaiheessa että Reikon pentutreffit muuttuivat ihan salaa purutreeneiksi. Sielläpä sitten ollaan käyty, ja kehitystäkin on tapahtunut ihan mukavasti. Katsotaan riittääkö omat ja koiran rahkeet joskus kisakentille saakka.

Harmi on ollut hyvä esimerkki hienosta sakusta, ja tällä kokemuksella voisinkin sanoa jo nyt että tuskin on viimeinen rotunsa edustaja meillä.

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.