suomenlapinkoiranarttu


MUSTINKULMAN
HURJA HILMA

FI23328/14
Hilma koiranetissä: 
Syntynyt: 13.3.2014
Kasvattaja: kennel Mustinkulman
Terveys:
Lonkat: ei tutk.
Kyynärät: ei tutk.
Silmät: ei tutk.
Prcd-PRA: ei tutk.
Pompen: ei tutk.
Hilman tuloksia:
ei vielä tuloksia

 


 

 
 
Hilma on pikkuinen, noin 42cm korkea tyttö jota ei näyttelytouhut voisi vähempää kiinnostaa. "Kyllä se kotona osaa" voisi todeta, mutta kytkettynä olemista likka tuntuu inhoavat yli kaiken. Ja kun julkisilla paikoilla hiukan niinkuin tarvii olla kytkettynä, olikin se leikki siinä. Villi ja vapaa, tuumaa Hilma ja juoksee hirmuista vauhtia metsässä kiitääkseen hetken kuluttua uudelleen ohi, suunnasta jota ei kukaan osannut arvata. Luoksetuloa kuunnellaan toki, jos siihen on aihetta, eli palkka tiedossa. Pohjimmiltaan nöyrä likka, joka ilahtui suunnattomasti saadessaan pikku Ruskan siipiensä suojaan. Pennun kanssa jaksavatkin peuhata loputtomasti, vanhemmat aikuiset kun eivät enää niin hyvin jaksa Hilman leikkejä.
 
Pentuna Hilma oli hyvin vahvatahtoinen nuori kapinallinen, juoksutarhassakin se kävi pamauttamassa vanhempaa koiraa piilopaikastaan yllättäen kylkeen ja poistui paikalta kieli poskella kun toinen vielä keräili itseään kanervikosta. Pari kertaa on jopa paikkauspuuhiin jouduttu, hiukan rajuiksikin leikit yltyivät välillä. Iän karttuessa Hilmakin on rauhoittunut kummasti, ja yhteiselo muiden koirien kanssa sujuu ihan mutkattomasti. Kaikkien kanssa likka tulee nykyään toimeen, paikka laumassa on selvästi löytynyt ja siihen Hilma tuntuu olevan hyvin tyytyväinen. Sisälle tulevat vieraatkin saavat Hilmalta ystävällisen ja kohteliaan vastaanoton, jossain vaiheessa Hirmunkin naama ilmestyy kaffepöydän viereen ja suuret silmät kysyvätkin että ihanko vieras jaksaa syödä kaiken itse?
 
Jos ei näyttelykoiraa tule "Hirmusta", tulisko sitten työkoira? FH-jälkeä ollaan tehty jo monet pätkät, ongelmaksi muodostuu lähinnä treenipaikkojen nykyinen vähyys. Jäljestää ahne Hilma kyllä halutessaan osaa, soramontullakin ollaan hiekalle jälki, pari tehty, eikä Hilma jäänyt ilman iltaruokaansa silloinkaan. Kyse tuntuu vain olevan motivaatiosta.
 
Erityisosaamisena Hilmalla on ruokakuppien kerääminen kasaan iltaruokien jälkeen, Hissun kanssa niille meinaa joskus tulla oikein kina siitä kumpi kerkiää keräämään enemmän kuppeja, eli kumpi saa enemmän palkkaa. Metallikupitkin tuodaan käteen asti, ja useamman kerran olen nähnyt kun likka sovittaa useampaa kuppia päällekkäin lattialla, josko siitä saisi isomman palkan?
 

 

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.