suomenlapinkoirauros

FIN SE MVA BH TK1 TK2
Peikkovuoren Hiawatha "Hissu"

FIN35112/05
Hissu koiranetissä
Syntynyt 16.5.2005

Isä FIN MVA Peikkovuoren Dahmatassu
Emä FIN MVA Kotikulman Odessa

Kasvattaja: Taina Miettinen & Ari Friman
kennel Peikkovuoren, Palokka

Terveys:
Kyynärnivelet 0/0
Lonkat D/D
Silmät ok
PRA-testin tulos: B - kantaja

Hissu on hössö. Oma mammanpoika jolle suurin ilo on tehdä äipän kanssa jotain ja saada siitä vielä kehuja. Sillä ei niin Hissun mielestä ole väliä mitä tehdään ja miten, kunhan vain tehdään!

Tässä mielessä helppo koulutettava, mutta juuri samasta syystä toisaaltaan haastava. Toimintatarmoa on niin paljon, että tuo ajatteleminen tuppaa jäämään välillä hiukan vähemmälle, siksipä Hissun kanssa täytyy tehdä paljon toistoja jotta tietylle käskylle muodostuisi hyvin selvä kuva halutusta toiminnasta. Välillä tuntuu että paljon toistoja ei aina riitä. Tarvitaan järkyttävä määrä toistoja.

Hissu rakastaa noutamista. Ihan oma-aloitteisesti Hissunkissu on tuonut minulle lukemattomat määrät löytämiään kyniä, tyynyjä, avokin lukulasit aina kun ne on koiran ulottuvilla, vasaran ja uistinpakin. Käteeni on myös tuotu mainoskirjeitä, kauppalappuja, halkoja, karkkeja, avaimet, sukkia, kenkiä, yksi kissa, treenireppu jne. Lista on lähes loputon. Kaiken kruunaa kuitenkin muutaman kilon painoinen noin 130cm pitkä mattorulla joka oli vielä kaupan muovikääreessä, hiukan minua mietitytti mitä sieltä sillä kertaa oli tulossa kun työskentelystä aiheutui aika merkillisiä ääniä.

Tokihan Hissu on yrittänyt tarjota löytöjään välillä myös avokilleni Matille, eräänkin kerran ollessani poissa kotoa koiruus oli löytänyt kadmiuminkeltaisen öljyvärituubin jostain, ja onnellisena tarjosi aarrettaan Matille joka oli nokosilla sohvalla. Eihän mies hännänheilutukseen herännyt, vaan jatkoi uniaan ja koira päätti kuluttaa aikaa hieman askartelemalla. Meinasin ajaa ojaan kun Matti soitti kysyäkseen voiko koiran pestä tärpätillä?

Hissu on harrastuksissa melkoinen monitaituri. FH-jälki sujuu suhteellisen hyvin huomioiden pienen treenimäärän, ja varsinkin kun vaihdoin esineilmaisutavaksi noutamisen, niin koira sai lisää intoa puurtamiseen. Tokosta Hissu tykkää valtavasti, ja BH-kokeenkin His suoritti kesäälä -08, kokeen yleisarvosana Erinomainen. Agilityn Hissu aloitti ummikon ohjaajansa kanssa 2010. Tuloksia olisi paljon enemmän jos ohjaaja vain olisi innokkaampi kisaamaan.

Hissun kanssa suoritetut kokeet ja muista tuloksista
1.9.2012 TOKO AVO1, TK2
1.10.2011 TOKO AVO1, Rotumestari
19.12.2010 SE MVA, Tukholma
16.10.2010 TOKO AVO1
11.7.2009 TOKO ALO1 TK1, Joukkue SM-kisat
4.10.2008 TOKO ALO1, Rotumestari
26.4.2008 PAKK1, BH
20.10.2007 TOKO ALO1
7.7.2007 FIN MVA

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.