suomenlapinkoirauros

FI MVA Mustinkulman Etiäinen

FI32222/12
Karhu koiranetissä
Syntynyt: 29.4.2012
Isä: Ullastiina Fasu
Emä: Peikkovuoren Hurja Heta
Kasvattaja: Tuula Harjamäki

Terveys:
Kyynärät 0/0
Lonkat A/A
silmät ok 11/2013
Prcd-PRA: perimältään Terve
Polvet: 0/0

Tuloksia:
3 x SERT ja 3 x VARASERT, 1 x VSP


Karhu-poika jäi Hetan viimeisestä pentueesta kotiin kasvamaan. Pentueesta se oli selkeimmin karhunmusta, josta saikin kutsumanimensä, "Karhu." Luonteeltaan Karhu on reipas ja rohkea, toisia uroksia kohtaan rauhallinen, mutta oman arvonsa tunteva. Tappelua tuskin aloittaa, mutta vastaa kyllä jos iholle saakka joku tulee. Agilityhallilla olemme käyneet pentuaikana jo useasti, eikä pentuna tuntunut pelkäävän mitään vieraita paikkoja. Putket olivat hauskoja, ja keinukin on jo tehty 11-viikkoisena ihan oma-aloitteisesti. Aikuisena Karhu käyttäytyy korrektisti ja fiksusti julkisellakin paikalla, ei turhia pörinöitä saati toisille huutamista.

Karhu vaikuttaa melko itsenäiseltä, mutta hiukan pehmeältä, vaikka hellyys ja rapsutukset ovatkin sille tärkeitä. Tarhalle mennessä poika sieppaa joka kerta jostain kokonaisen naudan rääriluun ja esittelee sitä innoissaan vaikka se sama luu olisi pyörinyt tarhassa jo tovin jos toisenkin. :) Lisäksi Karhua pitää halata ennenkuin ruokaan kosketaankaan, ja poika myös tahtoisi estää ihmisen pois lähtemisen tarhasta asettumalla eteen ja nousemalla vasten rapsutettavaksi. "Älä lähde vielä, jää vielä hetkeksi," tuntuu Karhu sanovan. Vieraiden tullessa pihaan Karhu kyllä ilmoittaa tulijoista kovaäänisesti, mutta rauhoittuu kun saa tervehtiä tulijaa.
 

Laukauksista Karhu ei välitä mitään, eikä myöskään kovastakaan ukkosesta. Pikkupentunakin se kykeni nukkumaan vaikka ympärillä oli välillä melkoinen sirkus. Luonteeltaan poika on erittäin kiltti, varsinainen halinalle. Ja ihmistä kohtaan lapinkoiramaiseen tapaan hyvin nöyrä ja miellyttävä. Kokoa pojalla on noin 49 cm.

Karhu on saatavana jalostukseen! 

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.