suomenlapinkoirauros

Lecibsin Kepponen

FIN58413/08
Kepponen koiranetissä
Syntynyt: 19.7.2008

Isä: Pompparinniityn Donttu
Emä: Lecibsin Kiva

Kasvattaja: Jukka Kuusisto
kennel Lecibsin, Hämeenkyrö
Om. Jukka Kuusisto & Tuula Harjamäki

Terveys:
Kyynärnivelet 0/0
Lonkat A/A
Silmät ok 11/2012, Pompen-terve
Prcd-PRA: terve A
 

Kepponen (eli meidän Karkin veli samasta pentueesta) muutti meille aikuisena asumaan joulukuussa -09. Täysin uudenlainen elämä vaati pikkuisen opettelua molemmilta osapuolilta, ja valtavasti ollaan päästy kehityksessä eteenpäin. Nykyisin Kepponen tykkää olla ihmisten kanssa myös sisällä, sängyssä nukkumistakin ollaan kokeiltu. Autossa matkustaminen alkaa sujua rutiinilla, tosin räkäjojot ilmestyvät välittömästi suupieliin. Uudet lenkkireitit saavat pojan innostumaan valtavasti. Kepposta ei jännitä uudet paikat mitenkään erityisesti, poju on ollut jo monta kertaa turistina mukana näyttelypaikoilla, eikä se stressaa niistä tilanteista yhtään. Oikeastaan se on enemmän innoissaan kun näkee paljon vieraita koiria. Pojan voi vaikka napata syliin ja selälleenkin, ja maisemia katsellaan väärinpäin tassut ihan rentoina heiluen. Näyttelyihin mennään kai joskus, tarvitsee vain saada Kepponen esiintymään vapaasti, vielä sitä hiukan jännittää tilanteet jossa sen pitää tehdä jotain.

Kepponenkin tykkää olla kainalossa halattavana, sohvalle istuessa poika loikkaa nopeasti viereen ja alkaa tassuilla läpsimällä pyytää rapsutuksia. Joitain tilanteita se haluaa vielä hiukan väistää, varsinkin kun koirasta tuntuu että siltä odotettaan jotain, eikä sillä ole aavistustakaan siitä mitä. Itseluottamuksessa on siis vielä hiukan kasvattamisen varaa ja Kepsu onkin saanut hieman muita koiria enemmän erivapauksia, mm sohvalla syödessä Kepponen saattaa vaikka varastaa herkkupalan lautaselta jos palvelu ei pelaa riittävän nopeasti.

Kepponen on helppo tyyppi, että se on meidän laumassa huomaamaton ja kiltti koira. Kaikkien kanssa se tulee toimeen, ja uusien tuttavuuksien kanssa leikitään ja juostaan lähes voltteja heitellen. Muiden urosten kanssa ei ole mitään ongelmia jos muut urokset antavat pienen pojan olla rauhassa, Kepponen ei lähde turinoihin mukaan eikä käyttäydy uhkaavasti ketään kohtaan, ei ihmistä eikä koiraa. Hissukaan ei jaksa ottaa Kepposta todellisena uhkana, vain pari kertaa jyrähtänyt nuorukaiselle portin takaa, ja kun vastusta ei ilmennyt, Hissu tuumasi että antaa sitten olla. Juoksulle tuoksuvista nartuista Kepponen on tosin aika tarkka, niistä se on valmis vaikka hieman taistelemaankin, ainakin se ajaa nuoremmat tyypit pois nartun luota.

Kepponen on sulattanut jo monta sydäntä herttaisella olemuksellaan, ja joskus kun sillä on oikein hyvä olla, sen suupielissä oleva tumma raita kääntyy kohti korvia ja silmät painuvat kiinni. Ihan kuin sitä naurattaisi.

 
Jälkeläiset jatkavat: pvm. tulos.
     
Lecibsin Sametti (Australiassa)   26.04.2013 Australian Conformation Champion
Lecibsin Salo (Englannissa) Best puppy in breed at Crufts 2012


Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.