suomenlapinkoiranarttu

FI MVA Mustinkulman Aarnivalkea

FIN56176/08
Tuikku koiranetissä
Syntynyt: 16.10.2008

Isä: Lecibsin Kosti
Emä: Peikkovuoren Hurja Heta

Kasvattaja: Tuula Harjamäki

Terveys:
Kyynärnivelet 0/0
Lonkat C/C
Silmät ok 8/2010
Prcd-PRA: perimältään terve (a)
Steriloitu nivustyrän vuoksi

Tuikun tuloksia:
21.8.2011 FI MVA

3 x SERT
3 x ROP
5 x VASERT

Tuikku oli ensimmäinen pentu ensimmäisestä Mustinkulman pentueesta joka syntyi, ja se likka saikin siis jäädä meille kotiin kasvamaan. Tuikulla on äitinsä tapaan iso itseluottamus, ja muita koiria pistetäänkin ojennukseen seuraten äitinsä tassunjälkiä. Luonteeltaan erittäin samanlainen muutenkin äitinsä Hetan kanssa, yhtä kainalokoiria molemmat, kumpaakin saa töniä alas sylistä kymmeniäkin kertoja koiran palatessa aina siihen välittömästi takaisin jne. Ihmisiä kohtaan nöyrä ja kohtelias, kova pussailemaan ja mieluisin paikka sylissä vaikka selällään tai tiukasti vieressä sohvalla, poski vasten poskea. Erittäin ihmisrakas koira, joka ei yksinään viihdy.

Näyttelyissä likka esiintyy erittäin tyynesti ja arvokkaasti, eräskin tuomari totesi että taisi tulla kehän kuningatar paikalle olemuksesta päätellen! :) Muutoin ei turhia koskaan hötkyillä, mutta vieraat koirat eivät saa potkia takajaloillaan maata, se on jostain syystä Tuikun ilmatilassa kiellettyä puuhaa. Tuikku on kookas (47cm korkea) ja rotevarakenteinen neiti jolla on erittäin voimakas ja vetävä askellus.

Koiraseurassa Tuikku viihtyy hyvin paljon omissa oloissaan, mutta intoutuu kuitenkin usein leikkimäänkin hetkeksi muiden kanssa, varsinkin vapaana metsässä juostessaan.

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.