suomenlapinkoiranarttu

Vihtorilan Unikko

FI46812/10
Essi koiranetissä
syntynyt  6.7.2010
i. Lecibsin Saarto   
e. Vihtorilan Toiveuni   
Kasvattaja: Kennel Vihtorilan

Terveys:
Kyynärnivelet: ei tark
Lonkat: B/C
Silmät: ok, 4/2015
Prcd-PRA: kantaja

Tuloksia:
1xSERT,  1 x VSP, 3 x VARASERT


 

 Essi muutti meille kesällä 2014 edellisen omistajansa radikaalisti muuttuneen elämäntilanteen takia. Omistaja oli jo tuttu vuosien takaa, joten päätös oli helppo. Essi otti paikkansa ennätysvauhtia laumassamme, noin puolessatoista tunnissa paikka oli selvä, Essi ei halunnut alkaa taistelemaan kenenkään kanssa joten kaikki jättivät tulokkaan rauhaan ja hyväksyivät porukkaan. Vanha kuningatar Hetakin asetti leukansa muutamaan otteeseen Essin niskan päälle, ja kun vastusta ei tullut, asia oli sillä selvä.
 
Essi on äärimmäisen kiltti, hiukan pehmeä ja nöyrä tyttö, joka kuitenkin tykkää kulkea mukana kaupungissakin ja näyttelypaikolla se viihtyy myös hienosti. Hetken hihnassa harjoittelun jälkeen Essi on saanut myös oikeuden kulkea vapaana, eipä tuota tarvitse kiinni pitää kun metsässä kuljetaan ulkoilemassa. Porukassakin vapaana ulkoillessa Essi on yleensä ensimmäinen luoksetulija kutsuttaessa. Sänkyyn tulee joskus nukkumaan, sielläkin niin huomaamaton koira kun vain lapinkoira sängyssä voi olla.
 
Kaiken kaikkiaan aivan ihastuttava ja helppoluonteinen koira, yksin jäädessään ei ahdistu eikä myöskään koskaan askartele mitään luvatonta. Kaikkien kanssa tulee toimeen, joka vain haluaa tulla toimeen Essin kanssa. Kepponen on ainoa asia mistä tulee hiukan riitaa, lähinnä Nekun ja Katan kanssa. Kaikki haluaisivat omia pojan kokonaan itselleen. Kun Kepsu ei ole paikalla, on tytöilläkin rauha maassa. :)
 
Essi synnytti Mustinkulmaan J-pentueen, ja on osoittautunut myös erinomaisen huolehtivaksi emoksi.

 

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleille.
Webdesign by Viivi Saarikko 2012. All rights reserved.